Energie
Besparen kan door verliezen te beperken door te isoleren, zelf energie op te wekken of anders en efficiënter met energie om te gaan.

Isoleren
Afhankelijk van de bouw van de woning, de investering die je wil doen of wat er gedaan moet worden kan gekozen worden uit het isoleren van de buitenmuur, spouw, het dak, de (verdiepings)vloer of kruipruimte. Kleinere ingrepen is vervangen van de beglazing door isolatieglas of raamfolie.

Houdt rekening met ventilatie om vochtproblemen na na-isolatie te voorkomen.

Panelen
Opwekken van elektriciteit met behulp van 'photovoltage' (PV) oftewel zonnepanelen.

Collectoren
Warmte opwekken kan met vlakke plaat- of heatpipe collectoren. Deze collectoren oogsten zonne- en omgevingswarmte om de woning of het tapwater te verwarmen.

Warmtepompen
Warmtepompen zijn er in diverse uitvoeringen. De bron voor de warmtepomp kan aardwarmte zijn waarbij één of meerdere bronnen worden aangeboord, een vloerstof dat door collectoren loopt, de buiten of binnenlucht, gas, water en een nieuwe technologie is geluid en een ijsbuffer. Een gasabsorptiewarmtepomp kom je bij woningen (bijna) niet tegen.
Het koelgas in de warmtepomp verschilt ook per leverancier of type.
De uitgang van de warmtepomp kan gebruikt worden om tapwater of de woning te verwarmen. Het tapwater wordt opgeslagen in een buffer. Het verwarmen van de woning kan via de verwarmingsinstallatie met lage temperatuur al dan niet in combinatie met de gasketel.

Elektrisch verwarmen
Er zijn elektrische cv-ketel​'s die de woning kunnen verwarmen. Wilt u gebruik maken van een elektrische cv-ketel​ houdt er dan rekening mee dat, op één of andere manier, ook het tapwater moet worden warm gemaakt.

Energieopslag
Met het oog op de nieuwe salderingsregeling kan je met een thuisbatterij meer of langer gebruik maken van de opgewekte energie van de zonnepanelen. De kunst is de balans vinden in jouw verbruik, batterijgrootte en opgesteld vermogen van de panelen.


Ga naar
contactformulier.